Elise Uijen winnaar van Osse Sportaward 2020

Wielertalent Elise Uijen uit Herpen heeft de Osse Sportaward in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt in een alternatieve show op Dtv Oss-Bernheze vanuit het Frans Heesen Stadion van TOP Oss.

Ze won de hoofdprijs vanwege haar overwinningen op het Nederlands en Europees kampioenschap tijdrijden. De 17-jarige wielrenster neemt de prijs op een later moment in ontvangst. 

Door de coronamaatregelen kregen niet veel sporters de kans om hun kwaliteiten te laten zien in 2020. Daarom waren de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg samengevoegd tot een winnende prestatie. Die prijs is dus voor Uijen.

Sportakkoord stimlueringsaward

Naast deze awards was er ook de Sportakkoord stimuleringsprijs. Deze award gaat naar de vereniging in de regio die de grootste bijdrage heeft geleverd aan een gezonder Oss. Achttien partijen stuurden een vlog in om hun initiatief te presenteren. De prijs ging naar RSKV Ulysses uit Megen voor het opzetten van een vitale vereniging.

Regenboogaward

Tot slot was er de nieuwe regenboogaward. Deze prijs werd in ontvangst genomen door Bram van Breda namens korfbalvereniging KV DOT. De award moet stimuleren om diversiteit binnen sport te vergroten. DOT ging daar het afgelopen jaar mee aan de slag. ''Ons initiatief is ontstaan vanuit de behoefte om te blijven ontwikkelen binnen de club", zegt Van Breda.

In onderstaande video is te zien hoe de genomineerden terugkijken op het bijzondere sportjaar van 2020. Vanuit het Frans Heesenstadion worden alle winnaars bekend gemaakt.