TOP Oss halverwege op schema voor ambitie

Fans van TOP Oss verklaarden technisch directeur Peter Bijvelds voor gek toen hij voorafgaand aan het seizoen de ambitie uitsprak te gaan voor een plaats in het linkerrijtje en deelname aan de play-offs. Na een prima opmars staat TOP halverwege het seizoen met 22 punten op de twaalfde plaats.

Bijvelds deed deze uitspraak niet voor niets. ‘’Ik zie de spelers elke dag, dus mijn uitspraak was wel degelijk ergens op gebaseerd.’’ Bijvelds ziet achteraf in dat het een gevaarlijke uitspraak was. Nu kan hij voor een gedeelte zijn gelijk halen. TOP staat in punten gelijk met de nummer negen.

De start van het seizoen was ronduit slecht. In de eerste vijf wedstrijden werd slechts één punt behaald en de ploeg van Klaas Wels was lange tijd hekkensluiter van de competitie. TOP werd uitgeschakeld in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker en sprokkelde met veel moeite wat punten bij elkaar. Op 13 november werd thuis verloren van directe concurrent FC Eindhoven waarna alles veranderde. TOP speelde twee keer gelijk tegen een team uit de top vijf (FC Volendam en NAC Breda). Daarna werd als afsluiting van het jaar vier keer gewonnen. De beloftenteams van AZ, PSV en Utrecht werden verslagen en dit weekend was de Osse ploeg te sterk voor NEC.