Wisselend succes voor Osse Simone Dulfer bij waterstofrace in Berghem

Simone Dulfer uit Oss heeft vrijdag met het Green Team Twente een tweede plaats behaald tijdens de Hydrogen efficiency challenge op circuitpark Berghem. 'Ik ben heel erg trots op het hele team!'

Tijdens het evenement kregen de teams van de TU Delft, HAN Arnhem-Nijmegen en het team van Dulfer vier pogingen om per poging 15 rondjes te rijden. Het doel: niet het snelst zijn - de auto's halen de 30km/u niet - maar zo min mogelijk waterstof verbruiken.

Door problemen met de brandstofcel kwam het team uit Enschede tot 18 van de mogelijke 60 rondjes. "Uiteindelijk hebben we de vierde ronde volledig kunnen rijden, ook met behulp van de andere teams", vertelt Dulfer na afloop. Alleen het team uit Delft maakte de 60 rondes vol, waardoor zij er met de winst vandoor gingen.

Ontzettend veel geleerd

Toch kijkt de Osse tevreden terug. "Bepaalde instellingen stonden erg goed, waardoor we heel efficiënt konden rijden. Ook hebben we een reserve-onderdeel van Delft kunnen gebruiken, dat wij nog nooit in handen hebben gehad. We hebben ons probleem-oplossend vermogen maar weer eens laten zien!", lacht ze.

Wat gebeurt er nu met de auto? "Het team van volgend jaar gaat waarschijnlijk een nieuwe auto bouwen, misschien gebruiken ze iets uit onze auto. Er wordt in ieder geval niets weggegooid. Vorig jaar is er nog een tentoonstelling geweest met daarin alle auto's van de afgelopen jaren."

Dtv Nieuws reisde in aanloop naar de Hydrogen efficiency challenge af naar Enschede, waar Dulfer de auto liet zien. Bekijk die reportage hieronder.