advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Witte rook: ESPN zendt tóch alle Keuken Kampioen Divisie-duels in derde periode uit

Supporters van TOP Oss en FC Den Bosch kunnen opgelucht ademhalen: de competitiewedstrijden van hun club zijn ook in de derde periode live te volgen via ESPN.

Dat gebeurt op initiatief van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs. “Mede door de ondersteuning van Supporterscollectief Nederland, ESPN, KNVB, Keuken Kampioen én de flexibiliteit van politie en gemeenten is het mogelijk om - in navolging van de eerste twee periodes - óók de derde periode volledig live in beeld te brengen”, aldus ESPN.

Volgens ESPN hebben de clubs in een speciaal ingelaste videobijeenkomst het belang om supporters en sponsors te bedienen, benadrukt. "Ook is er de afspraak gemaakt om als collectief garant te staan voor de financiële consequenties die het mogelijk maken van het uitzenden van de extra zes live wedstrijden per speelronde met zich meebrengen.”

Eerder maakte voetbalconsultant Chris Woerts al bekend dat het daarbij om een geschat bedrag van 300.000 euro zou gaan, waarbij iedere club gemiddeld 24.000 euro bijdraagt.

Gelegenheid

Vanwege de coronamaatregelen werden de eerste en tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie live door Fox Sports - de voorloper van ESPN - uitgezonden om de supporters en sponsors de gelegenheid te geven om hun club te blijven volgen.

Het was lange tijd de vraag of dat ook in de derde periode zou gebeuren. Aanvankelijk zouden er slechts vier wedstrijden per speelronde worden uitgezonden. In reactie daarop zette Supporterscollectief  Nederland op vrijdag 8 januari een crowdfundingsactie op poten om er alsnog voor te zorgen dat alle wedstrijden live worden uitgezonden.

De opbrengst van de crowdfunding komt nu volgens ESPN volledig ten gunste van het te betalen bedrag en wordt gebruikt om de clubs te steunen in hun initiatief om de live wedstrijden in de derde periode te faciliteren. Doneren is nog steeds mogelijk.