advertentie Banner Trined

Witte rozen bij gemeentehuis voor Arie den Dekker

Bij het gemeentehuis in Oss zijn donderdagochtend 4000 witte rozen bezorgd als eerbetoon aan Arie den Dekker.

Hij stak zichzelf maandagochtend op die plek in brand en overleed later aan zijn verwondingen. De afzender van de bloemen is onbekend. Bij de bloemen is een tekst geplaatst: “Voor dappere Den Dekker en zijn offers aan de strijd tegen criminaliteit. Niet voor de burgemeester en het stelsel.” Vlakbij de rozen is ook een kleine gedenkplek gecreëerd waar mensen boodschappen hebben achtergelaten.

De bloemenzee is niet onopgemerkt gebleven. Gedurende de middag kwamen Ossenaren even langs achter het gemeentehuis om even stil te staan bij wat er eerder deze week gebeurd is. Uit gesprekken tussen de bezoekers bleek wel dat het incident veel indruk heeft gemaakt.

Den Dekker had al lange tijd een conflict met de gemeente over nieuwe woonruimte. Zijn huis was in 2018 in brand gestoken, waarschijnlijk omdat hij een verklaring had afgelegd bij de politie in de moordzaak van Peter Netten. Den Dekker kwam daarna in een getuigenbeschermingsprogramma terecht. De gemeente Oss, de politie en justitie kondigden dinsdag aan dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de gang van zaken in de aanloop naar de dood van Den Dekker.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.