advertentie Banner SNLR.nl

UPDATE: Drie aanhoudingen bij groot witwasonderzoek in Oss

Een 51-jarige Ossenaar en een man en vrouw uit Berghem van 58 en 51 jaar zijn dinsdag aangehouden op verdenking van witwassen.

Het was een actie tegen georganiseerde criminaliteit waar de politie, Belastingdienst, de gemeente Oss en het OM bij betrokken waren. Op meerdere locaties zijn doorzoekingen gedaan. Er is beslag gelegd op de financiële administratie van de verdachten, op diverse onroerende zaken, op bankrekeningen en op een voertuig.

Voorgeschiedenis

De 51-jarige verdachte uit Oss was eerder ook al verdacht van het opdracht geven voor een brandstichting bij café De Schutskooi in Oss in 2017. De man wordt ook verdacht van verzekeringsfraude, waar ook een makelaar uit Lent bij betrokken is. Deze twee zaken moeten allebei nog voorkomen.

Tegen ondermijning

Het onderzoek tegen de Osse verdachte is gestart omdat er verdenkingen zijn van betrokkenheid bij ondermijnende criminaliteit. In dit soort zaken werken diverse instanties samen om zo effectief mogelijk te kunnen optreden. Dat gaat dan tegelijk op strafrechtelijk, bestuursrechtelijk en fiscaal gebied.