advertentie Banner SNLR.nl

World Cup Driebanden tot en met 2024 in Veghel

De wereldbiljartbond UMB en de Europese biljartbond CEB hebben besloten dat de World Cup Driebanden tot en met 2024 wordt gehouden in de CHV Noordkade in Veghel.

Het is niet de eerste keer dat de World Cup Driebanden in Veghel plaatsvindt. Eind 2019 werd het toernooi voor de eerste keer gehouden in de CHV Noordkade en toen werd al besloten dat het ook de komende twee jaar op die locatie zou plaatsvinden. Nu hebben de wereldbiljartbond en de Europese biljartbond besloten deze periode met nog eens drie jaar te verlengen tot grote vreugde van de organisatoren.

“Onze ambitie is duidelijk: we willen driebanden in Nederland structureel op een hoger plan brengen. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen: minder dan tien jaar geleden was driebanden op sterven na dood. Met zijn allen hebben we het driebanden weer tot leven gekregen op een manier die niemand voor mogelijk had gehouden. Eerst met de volle tribunes, toen met steeds meer sfeer, vervolgens met een steeds professionelere uitstraling en inmiddels met meer live uitzendingen op internet en televisie dan ooit tevoren. Wij wilden niets liever dan nog drie jaar extra in deze geweldige locatie op het Jumbo-terrein. Dat de UMB en de CEB hierin zijn meegegaan, dat stemt ons geweldig blij", aldus organisatoren Harry Mathijssen en Ad Smout van Stichting BEN. 

Driebanden
Driebanden is een vorm van biljarten waarbij de speelbal minimaal drie keer de rand moet raken voordat een andere bal geraakt wordt.