advertentie Banner SNLR.nl

WK Handboogschieten levert Den Bosch 1,3 miljoen euro op

Het WK Handboogschieten 2019 leverde de gemeente ‘s-Hertogenbosch 1,3 miljoen euro op. Dat blijkt uit onderzoek van Mulier Instituut en Fontys SPECO Sportmarketing.

Zo’n 10.200 mensen bezochten het WK op de Parade, dat plaatsvond tussen 3 en 16 juni. Nog eens 13.371 bezoekers kwamen via andere activiteiten in aanraking met het evenement, zoals BowBingo voor eenzame ouderen en ‘Archery for Everyone’, clinics voor mensen met een beperking.

Het houden van het evenement bracht voor zowel de gemeente als provincie Noord-Brabant extra geld in het laatje. In totaal ging het om een bedrag van 4,6 miljoen euro, waarvan 3,3 miljoen euro voor de provincie.

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 77 miljoen mensen keken naar het evenement en dat leverde volgens Duits mediaonderzoekbureau IRIS een extra 2 miljoen op aan sponsorwaarde voor de stad Den Bosch.

De totale begroting van het evenement was 6,4 miljoen euro en er werd break-even gespeeld. Dit betekent dat de uitgaven even hoog waren als de inkomsten.


Beste WK ooit
De bezoekers beloonden het WK met een 8,3 als gemiddeld cijfer. De deelnemende atleten gaven gemiddeld een 8,2 voor het evenement. Vooral de finalelocatie op de Parade aan de voet van de Sint Janskathedraal werd door bezoekers en atleten hoog gewaardeerd, met een gemiddeld cijfer van 9,0. Een meerderheid van de ondervraagde atleten (60%) noemde de WK  zelfs de beste WK Handboogschieten ooit.