advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Wolfskooi Oss ‘dumpplek’ voor plastic afval, buurtbewoners hebben kritiek

Bij het winkelcentrum in Ussen ligt een enorme berg met plastic afval. Buurtbewoners klagen sinds zaterdag op sociale media over de ‘dumpplek’. Maandag liet de gemeente weten dat er iets klem zat in de container.

Inwoners maken zich zorgen over de enorme hoeveelheid plastic afval. De berg is inmiddels zo groot, dat de oranje plasticcontainer amper nog zichtbaar is. Voor voorbijgangers is het gissen, waarom er zóveel zakken plastic afval liggen. Is de gemeente het vergeten op te halen, is de container stuk of gewoon enorm snel vol?  

Op sociale media klinkt dan ook  commentaar: ‘Gemeente Oss, het gaat goed met opruimen!’, ‘waar kan ik deze verschrikkelijke puinhoop melden’ en ‘als je een naar een afvalcontainer loopt en deze blijkt vol, dan snap ik goed dat je het niet mee naar huis neemt'.

De Wolfskooi is niet de enige plek waar een afvalprobleem is. Zo kwam er ook een melding binnen van vuilniszakken die waren gedumpt bij de rotonde aan de Industrielaan.

Reactie gemeente Oss

De gemeente Oss liet maandagochtend weten dat er iets klem zat in de container. De gemeente kon niet vertellen wat er precies vast zat. Vermoedelijk gaat het om een te grote, volle plastic zak of afval wat niet in een container thuis hoort zoals een plastic stoeltje.

Vuilnis op rotonde Industrielaan Mari-Anne Marijnissen