advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Woningcorporatie Zayaz onderzoekt optie sloop woningen in wijk De Haren

Woningcorporatie Zayaz heeft in een brief aan bewoners van de wijk De Haren in Den Bosch laten weten dat zij onderzoekt of hun woningen gesloopt kunnen worden en dat er nieuwbouw op die plaats komt. Bewoners in De Haren reageren geschokt op deze brief.

Het gaat om 67 woningen op vier plekken in de wijk. Volgens Zayaz was het plan al om de huizen te verduurzamen. De woningcorporatie is nu aan het onderzoeken of het mogelijk is om de 67 woningen te slopen. “In de brief staat dat we onderzoek gaan doen om iets van nieuwbouw neer te zetten”, vertelt woordvoerster Sarie Sleenhof van Zayaz. Er zijn zes plekken die interessant zijn voor duurzame woningen. “Het is een overweging. De gemeente en de bewoners moeten nog meedenken”, aldus Sleenhof. De woordvoerster laat duidelijk weten dat er nog niets zeker is over de sloop.

Gefrustreerd

Zayaz heeft deze brief naar de huurders gestuurd omdat de woningcorporatie de bewoners erbij wil betrekken. De brief kwam onverwachts voor de buurtbewoners. “We zijn hier echt niet blij mee. Ik denk dat de plannen al klaarstaan”, vertelt buurtbewoner Dayenne Smith gefrustreerd.  

Op Facebook laat een bewoonster weten dat er altijd werd gezegd dat de woningen gerenoveerd zouden worden. Dat verhaal vult Smith aan. “Ons is jarenlang renovatie voorgehouden. Ineens krijgen we een brief onder het mom ‘woningtekort’. Waar moet ik dan heen?”

Begrip vanuit Zayaz

Zayaz begrijpt de reactie van bewoners. “We gaan alle 67 mensen bellen”, aldus de woordvoerster.

Smith woont al een aantal jaren in de wijk en geeft toe dat de woningen wel toe zijn aan renovatie. Er is veel tocht en vocht, maar: “Je kan dit prima renoveren. Maar we moeten nu gewoon plaatsmaken.”

Volgende week ziet u een uitgebreide reportage bij Dtv Nieuws.