advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Wooncomplex Boschgaard zoekt bewoners

De oude Patio in Den Bosch Oost die wordt omgebouwd tot Boschgaard, een duurzaam gebouw met 19 huurwoningen en een buurtcentrum, zoekt nog steeds extra bewoners. 

De bouw van het duurzame complex begint in 2020 en voor die tijd willen de toekomstige huurders de bewonersgroep compleet hebben. Het is namelijk de bedoeling dat de huurders mee gaan werken. 

Boschgaarder Eline: "We willen dat Boschgaard van de bewoners is. We gaan zelf meehelpen met de bouw, en zullen later ook een deel van het beheer op ons nemen. Daarom willen we, vóór we de komende lente beginnen met bouwen, compleet zijn." 

Zayaz

In Boschgaard komen zowel groepswoningen als zelfstandige appartementen. Daarnaast komt er een 'Wijkwerkplaats', een plek waar mensen gebruik kunnen maken van het gereedschap om bijvoorbeeld een fiets te repareren of een kast te schuren. De bouw van het duurzame wooncomplex komt tot stand door een samenwerking tussen woningcorporatie Zayaz en de toekomstige bewoners, maar is een idee van de huurders. 

Toekomstig bewoner Jochem Kromhout hoopt dat het één plek wordt waar buurtgenoten zich kunnen organiseren én kunnen leren hoe ze een kleinere ecologisch voetafdruk achterlaten. Om zelf ook een zo klein mogelijke voetdruk achter te laten, gebruiken de toekomstige bewoners zo veel mogelijk herbruikbare materialen bij de bouw.