advertentie Banner SNLR.nl

Wout vervult jongensdroom en bouwt eigen camper: "Ik wil dit al zó lang"

Hij had er flink de pee in, toen bleek dat hij begin maart zonder werk kwam te zitten en noodgedwongen naar huis moest. Wout van de Donk uit Uden woonde toen al drie jaar in Oostenrijk. De vrije tijd die de corona-crisis hem biedt, brengt hij door op de oprit van zijn ouders. Daar bouwt hij letterlijk aan zijn jongensdroom; een eigen camper.

Het kopen van een busje en deze verbouwen tot camper, stond al langer op Wout zijn bucketlist: “Ik wil al heel lang een camper om door Europa te reizen. Nu dacht ik; ik ga die dus nu eens kopen. De tijd is er nu perfect voor”, zegt hij. 

Ik heb alles, behalve een douche

Van de Donk heeft geen technische achtergrond of opleiding, maar dit weerhoudt hem er niet van flink uit te pakken tijdens de verbouwing. “Alle standaard dingen zitten erin”, begint hij. “Een koelkast, een WC, een keuken en een heel batterijsysteem voor al mijn filmapparatuur. Eigenlijk heb ik alles wat een gewone camper heeft, behalve een douche.”


Tekst gaat verder onder de video.

Zonnepanelen

Naast de basisbehoeften, dacht de jonge Udenaar ook aan het milieu.“Er liggen zonnepanelen op het dak om in mijn elektriciteit te voorzien”, geeft hij aan. “Hoe ik ga douchen? Ik verzin wel iets, daar maak ik me geen zorgen over.” 

Vakantie

Wanneer de bus af is, gaat Wout meteen terug de landsgrenzen over. Hij heeft inmiddels weer uitzicht op werk, maar wil ook een mooie roadtrip gaan maken. “Ik wil gletsjers gaan bezoeken en gaan klimmen in de Dolomieten, uiteraard met een camera erbij. Daarna gaan slapen in mijn busje, dat lijkt me erg mooi”, besluit hij.