advertentie Banner SNLR.nl

'Yes, we hebben een goed vooruitzicht'

Sportscholen zijn opgelucht, dat ze waarschijnlijk op 1 juli open mogen. Eerst stond 1 september als heropeningsdatum gepland.

"Yes, we hebben eindelijk een goed vooruitzicht", zegt de eigenaar van Meer Sports in Heesch enthousiast. Wendy van der Meer had stiekem ook gehoopt om al op 1 juni te openen. "Want het telkens naar buiten halen van toestellen is niet te doen. Sommige apparaten zijn niet te tillen."

In het spoorboekje van minister-president Mark Rutte was er weinig perspectief voor de sportscholen. Patrick Doorenbos van Conscius Sports in Nistelrode vond dat belachelijk. "Het zwembad mocht al wel open en de fitness niet. Dat was niet te begrijpen." Doorenbos is woensdag twee keer blij gemaakt door de regering. Ook zijn sauna mag hij vanaf 1 juli weer gebruiken.

Het was de afgelopen maanden erg lastig voor beide sportscholen. In het begin viel het contact met klanten helemaal weg. "Daarna hebben we meer uren gemaakt dan ooit", vertelt Van der Meer. "Dat komt omdat we iedere keer moeten improviseren." 

Buitensporten

Toch laat de sportschool het buitensporten niet los. De toekomst moet een mix worden van buiten- en binnensport. "Tot nu toe hebben we niks te klagen met prachtig weer. Een crisis biedt ook altijd perspectieven om tot iets anders te komen", aldus Doorenbos.

Maatregelen

In de Heesche sportschool zijn binnen nog nauwelijks maatregelen getroffen. Er staat alleen een extra pompje handzeep klaar en de kleedkamers zijn gesloopt om meer ruimte te maken voor de apparaten. In Heesch en in Nistelrode moet de looproute nog aangebracht worden. Een bewuste keuze. "Ze kunnen vanuit de branche nog zeggen dat we drie meter afstand moeten houden tussen iedere sporter", was de gedachte van Van der Meer. "Maar als ze vandaag zeggen dat het mag, werken we een nachtje door en dan kunnen we direct aan de gang."