advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Yvonne (63) uit Uden: "De confrontatie met mezelf was hard maar nodig"

Alles moest goed en alles moest mooi, maar op een gegeven moment kon dat niet meer. Yvonne werd zo zwaar depressief dat ze twee jaar thuis zat. Een zware periode, maar achteraf gezien wel een belangrijke. Want Yvonne leerde een onmisbare les...

“Op een gegeven moment waren mijn man en ik op vakantie. We sliepen op vijf hoog en ik vroeg aan hem: ‘als ik nu spring, kan jij dan zonder mij?’ Mijn man kan echt grappen, maar hij voelde dat dit serieus was en zei: ‘ik kan niet zonder je’. Toen besefte ik dat het echt niet goed met mij ging.

Lucht

Ik heb uiteindelijk twee jaar thuis gezeten. Ik was zo zwaar depressief dat ik niks meer kon. Het kwam door een prestatiedrang in combinatie met perfectionisme. Ik wilde alles zo goed mogelijk doen en kon geen nee zeggen.

Uiteindelijk wist ik alle ballen in de lucht te houden behalve mijn eigen bal.

De signalen waren er geweest. Ik leefde van vakantie tot vakantie. En mijn man zei dat ik mezelf ernstig tekort deed. ‘Op het werk gaan ze gewoon door zonder jou hè. Waarom stop je nou niet eerder?’ kon hij vragen. Maar ik zat in die modus van maar door gaan. Daarom kwam het niet bij me binnen.

Kleinkinderen

Inmiddels is het vijf jaar geleden dat het gebeurde. Ik ben zo blij met mijn leven nu. De confrontatie met mezelf was hard maar nodig. Ik zeg nu veel minder snel ja.

Ik heb geleerd wat belangrijk is in het leven. Familie en vrienden. Kleinkinderen. Daar gaat het om. Die herinneren jou echt niet om je werk. Maar om hoe je met ze bent.

Dadelijk komt er weer eentje binnen. Oh wacht, daar is ze al. Ja, haihai! Kom maar schatje.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.