Zebrapad bij basisschool De Kiem komt er toch

Na lang aandringen krijgen de verkeersouders van basisschool de Kiem in Heesch dan toch hun zin. Er gaat een zebrapad komen vlakbij het kruispunt De Ploeg met De Klaver. De school moet wel zorgen voor voldoende verkeersbrigadiers om de kinderen twee keer per dag te helpen met oversteken.

"We kunnen niet blijer zijn", vertelt verkeersouder Mandy Jansen, die samen met de andere betrokkenen heeft gestreden voor het zebrapad. Leerlingen van de school zijn er zelfs voor bij de wethouder geweest. Uit een onderzoek van verkeersdeskundigen van de gemeente Bernheze bleek later dat het er niet druk genoeg was voor een voetgangersoversteekplaats, maar na een tweede onderzoek is ook de gemeente om. De enige voorwaarde is dat er brigadiers komen. "Daar zijn wij het compleet mee eens", aldus Jansen, die al druk doende is met het samenstellen van een ploeg vrijwilligers. "Het leuke is dat zich ook al mensen uit de buurt hebben gemeld die geen directe link meer hebben met De Kiem."

Finetunen

De Kiem is druk bezig met het finetunen, bijvoorbeeld door contact te hebben met de (nieuwe) wijkagenten. Zij moeten de nieuwe vrijwilligers namelijk een cursus geven. Binnenkort zullen de verkeersouders een plan van aanpak neerleggen. Jansen verwacht dat daarna het zebrapad geplaatst kan worden. "Aan het begin van het nieuwe schooljaar willen we ook de kinderen uitleg geven over hoe je het beste oversteekt op een zebrapad. Ook als de brigadiers er niet zijn", zegt Jansen.