Zeelandse Marte Koenders wint Jeugddictee

Marte Koenders uit groep 8 van basisschool De Vlasgaard in Zeeland is de beste speller van de regio. Zij won op woensdag 5 juni de finale van het derde Jeugddictee van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken

58 finalisten van scholen uit Meierijstad, Uden, Oss, Landerd en Bernheze schreven in De Phoenix in Schaijk het pittige dictee van schrijfster Nanda Roep, door haarzelf voorgelezen. Met woorden als intergalactisch, gefocust en adolescent was dat zeker geen gemakkelijke opgave. Marte maakte in het dictee slechts twee fouten.
 
Rondes
Het jeugddictee bestond uit verschillende rondes: een schoolronde om twee finalisten per klas te selecteren en de regionale finale. Beide dicteeteksten werden geschreven door de populaire kinderboekenauteur Nanda Roep, onder meer bekend van de serie Plaza Patatta. Samen met presentator Joris Brukx reikten zij ook de prijzen uit voor de mooiste spandoeken in het publiek. Nieuw was dat dit jaar ook (groot)ouders en andere supporters konden meeschrijven met het finaledictee.

advertentie

Lees ook deze artikelen