advertentie Banner SNLR.nl

'Zeer boeiende tijd om nu als medicus te werken'

Paetrick Netten maakt een heftige tijd mee als internist van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 'Maar ik had deze periode niet willen missen', zegt hij in het programma Kijk op Corona.

Paetrick Netten zag de afgelopen weken zeker honderd patiënten binnenkomen op de spoedeisende eerste hulp. "Het trieste is dat ze zo geïsoleerd zijn in afwachting van een uitslag. Dat kan soms wel vijf tot zes uur duren", aldus Netten. "En dan zijn wij ook nog helemaal verkleed in een pak en met maskers op wat het erg onpersoonlijk maakt."

Angst
Netten ziet veel angst bij de mensen omdat ze weten dat het verkeerd kan aflopen. "Ik bespreek ook met ze wat ze willen en dat gaat steeds beter omdat ze er nu door alle informatie in de media over hebben nagedacht. Ze kennen de risico's en weten dat je na drie, vier weken op de ic zoveel conditie inlevert dat het jaren duurt voordat dat weer terug is. Maar iedereen wil blijven leven."

Zorg in plaats van vergaderen
Voor hemzelf als medicus zijn het zware weken. "Maar het is ook een boeiende tijd waarin je met elkaar de schouders eronder zet om iets voor elkaar te krijgen. We vergaderen amper nog, je doet aan patiëntenzorg en dat maakt dat ik dit niet had willen missen."