24 woningen tijdelijk onbewoonbaar door grote brand in flat Den Bosch

Bij een flatgebouw aan de Carolushof in Den Bosch woedde vannacht een grote brand. Een persoon raakte lichtgewond en 24 woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar verklaard.

De brandweer kreeg rond half drie een melding van de brand en rukte met meerdere eenheden uit. De flat is meteen ontruimd na de brandmelding. Het gaat om zestig woningen waar alleenstaanden wonen. 35 van hen waren thuis.

24 bewoners mogen tijdelijk niet terug omdat er teveel rook staat in hun gedeelte van de flat. Brandweerlieden controleren in ieder huis hoe hoog het koolstofmonoxideniveau is. De politie Oost-Brabant bevestigt dat een groot aantal bewoners morgen pas weer terug kan in hun huis. Sommigen kunnen zelfs woensdag pas terug, zo vertelt de politie. Dat komt doordat de brandweer een flink aantal deuren in heeft getrapt zodat de rook goed kon circuleren. Die deuren worden maandag en dinsdag vervangen.

Twintig bewoners kunnen niet bij vrienden of familie terecht. Woningcorporatie BrabantWonen gaat opvang voor hen regelen. Een van de bewoners had corona. Die is geïsoleerd van de andere bewoners opgevangen. Dtv Nieuws sprak Sam (23) die net in de flat was ingetrokken en zijn housewarming vierde toen de brand uitbrak. Klik hier voor zijn ooggetuigeverslag.

Tekst loopt door onder foto

Oorzaak

Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen maar die bleek niet nodig. Een iemand raakte lichtgewond. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.