advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Zeilvereniging Oosterplas blij met noodoplossing voor steigers, maar ‘ze moeten een keer vervangen worden’

Het achterstallige onderhoud aan steigers van diverse watersportverenigingen in de gemeente Den Bosch is al langere tijd een punt van ergernis voor die verenigingen. Dat geldt zeker ook voor Zeilvereniging Oosterplas.

Die vereniging, gelegen aan - hoe kan het ook anders - de Oosterplas, heeft eerder dit jaar een noodreparatie aan een aantal steigers uitgevoerd.

Dat was ook geen overbodige luxe legt secretaris Hans Pennings uit: “Onze vereniging bestaat nu 53 jaar. En uit die tijd stammen ook de steigers. Ze hebben het ruim vijftig jaar volgehouden, maar er is niet heel veel meer van over. Ze moeten een keer vervangen gaan worden.”

(Tekst loopt door onder de video)

Naast de steigers zelf, is ook de beschoeiing - een constructie die de waterkant hoort te beschermen - aan onderhoud toe. En dat is, samen met het onder handen nemen van de steigers, een kostbare aangelegenheid. In totaal verwacht Pennings namelijk dat daar zo’n 140.000 euro mee gemoeid is. Bovendien is ZV Oosterplas niet de enige watersportvereniging die met deze problemen kampt. En dus is de politiek gevraagd te hulp te schieten.

"We moeten op de begroting komen, zodat de politici de gemeente de opdracht kunnen geven om hier gelden voor vrij te maken. We hebben recent een brandbrief gestuurd, omdat we nu zeggen; 'het is gerepareerd voor de komende vijf jaar, maar daarna moeten we verder kunnen in de toekomst. De gemeente zal iets scherper aan de wind moeten zeilen."