advertentie Banner SNLR.nl

Zelfs flexwerken in vernieuwde kruidentuin Museum Krona

Omringd door kruiden in de tuin van Museum Krona een laptop openklappen en flexwerken. Of luisteren naar verhalen over saffraancrocus en adderwortel. 

Het kan nu er 10.000 euro is geïnvesteerd. ''We hebben nieuwe meubels geplaatst, waardoor bezoekers hier gezellig kunnen zitten met een kopje koffie of laptop'', zegt Marcel Ploegmakers van het museum.  

Tekst gaat verder ronder de video.

Gelijk bij binnenkomst vallen ook de nieuwe bordjes bij de kruiden op. Die waren volgens Ploegmakers nodig aan vervanging toe. Maar dat is nog niet het paradepaardje. 

Eigen stemmen
Vrijwillligers van het museum hebben zich namelijk verdiept in de kruiden en daar informatie over ingesproken. Eigen 'gekweekte' stemmen dus. Met een klein apparaatje is er bij verschillende punten de mogelijkheid om 'in te checken'. De geschiedenis van de tuin komt zo tot leven. Een echte audiotour. 

Niet plukken
Overigens mogen de kruiden niet worden geplukt. Een restaurant maakt er geen gebruik van. ''Dat is niet de bedoeling want dan denk ik dat onze tuin in no time kaal is. Wanneer nodig worden ze gesnoeid.'' 

Het bedrag kwam bij elkaar door een crowdfundingsactie. Die was succesvol. Er kwam 5000 euro binnen en de provincie heeft voor verdubbeling van dat bedrag gezorgd.