advertentie Banner SNLR.nl

Zelfs NOS Nieuws-lezer Dorald Megens speelt rol in zomereditie De Osse Kwis

Tijdens De Osse Kwis die zaterdagavond op het programma staat, mogen 89 teams zich op afstand buigen over de meest uiteenlopende vragen. Ook Dorald Megens, nieuwslezer op Radio 1 bij de NOS en afkomstig uit Berghem, speelt een rol in deze speciale zomereditie.

Dit jaar is De Osse Kwis volledig op afstand te volgen, zowel voor deelnemers als voor niet-deelnemers. Het belooft volgens Ad Mulders een professionele productie te worden. Hij heeft 35 jaar ervaring als televisieproducent en blikt alvast vooruit op de Kwis.

 "Het is niet alleen maar een quiz, nee, het wordt echt een televisieprogramma met een kop en een staart. Er zijn allerlei soorten vragen en opdrachten en daarbij speelt ook de Osse NOS nieuwslezer Dorald Megens een rol. We beginnen om 20:00 uur en rond 22:30 uur kunnen we hopelijk een prijswinnaar bekendmaken. Dat doen we door met een camera naar diegene toe te gaan. En de prijswinnaar krijgt dan een soort Gaston aan de deur. Het is allemaal live, dus repeteren, aanpassen en bijsturen is er niet bij."

Mulders is blij met de animo: "Normaal gesproken doen er aan een wintereditie ongeveer honderd teams mee, maar deze zomereditie is natuurlijk relatief laat ingestoken. We zijn pas iets meer dan een maand bezig en toch hebben we nu 89 teams. Dan denk ik dat we het niet heel slecht hebben gedaan."

De Osse Kwis, die dit jaar vanuit Theater de Lievekamp online te volgen is, kent doe- en maakopdrachten op afstand. Deelnemers kunnen weer vragen verwachten over muziek, cultuur, geschiedenis, bekende Ossenaren, bijzondere locaties, actualiteiten en het Osse centrum. De winkeliers spelen eveneens een grote rol, legt producent Ad Mulders uit: "Er zijn bijvoorbeeld portretten van bedrijven gemaakt en in dat filmpje zit een fragment waar later een vraag over wordt gesteld.  En de prijzen zijn te besteden bij ‘De winkelier van hier’, in het centrum van Oss."

Degenen die zich niet als team hebben ingeschreven, maar wel graag mee willen doen, kunnen meekijken via een link die op de website van De Osse Kwis geplaatst wordt. Vanzelfsprekend heeft het inleveren van antwoorden dan geen nut.