Zes jaar cel geëist tegen man uit Heeswijk-Dinther vanwege verkrachting

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag zes jaar cel geëist tegen een 47-jarige man uit Heeswijk-Dinther. Hij zou kwetsbare vrouwen hebben verkracht in zijn woning.

De man zou samen met zijn echtgenoot vrouwen naar zijn huis lokken onder het mom van een kopje koffie, om de vrouwen vervolgens te drogeren en seksueeel te misbruiken. Hij stond vrijdag terecht in de rechtbank in Den Bosch voor twee verkrachtingen en een aanranding.

De zaak kwam aan het licht in 2019 toen een 62-jarige vrouw aangifte deed bij de politie. De vrouw vertelde op bezoek te zijn geweest bij een stel in Heeswijk-Dinther waar ze thee dronk met een raar smaakje. Ze zegt onwel te zijn geworden en daarna seksueel te zijn misbruikt.

'De kans bestond om weg te komen'

Als de 62-jarige vrouw niet de enige blijkt te zijn die is misbruikt, start de politie een onderzoek en besluit de echtgenote van de man openheid te geven. De Officier van Jusitie, die spreekt van een ernstige zaak waarbij berekenend kwetsbare vrouwen  gelokt worden, is blij met dat laatste.

"Het is dat de vrouwelijke verdachte openheid van zaken heeft gegeven over het handelen van haar en haar man, maar anders had de kans bestaan dat de verdachten hier gewoon mee waren weggekomen. De vrouwen waren immers gedrogeerd waardoor ze deels geen herinneringen hebben aan het misbruik.”

Naast het verhaal van de vrouw heeft het Openbaar Ministerie ook bewijsmateriaal gevonden op de telefoon van de verdachte. Op de telefoon vond de politie chatgesprekken en informatie over slaapmiddelen die de verdachte zocht op internet.

De rechter doet over twee weken uitspraak tegen de man. De zaak van de vrouw komt later aan bod.