Zes Osse organisaties beloond met cheque vanuit Sportakkoord

Zes organisaties hebben uit handen van wethouder Kees van Geffen een cheque ontvangen van 250 euro vanuit het Osse Sportakkoord.

Het geld is bedoeld als stimulering om hun eigen ambities uit het Sportakkoord verder uit te kunnen werken. Dat akkoord is gesloten door de gemeente en ruim 50 organisaties met als doel ervoor te zorgen dat iedere Ossenaar meer gaat bewegen.

BlinQ gaat de 250 euro gebruiken voor beweegactiviteiten voor jongeren met een verstandelijke beperking. Global Goals Oss gaat aan de slag met het opzetten van een platform dat hergebruik van materialen stimuleert. LTC VIP gebruikt het geld voor een open sportdag met andere sportaanbieders in Herpen. NLC’03 krijgt 250 euro om Walking Football voor 60-plussers in Lith en omgeving van de grond te krijgen.

De Sportraad Ravenstein krijgt steun omdat ze zich inzet voor goede sportvoorzieningen in het dorp. Ulysses in Megen is beloond met een cheque omdat er veel wordt samengewerkt met andere partners en buurtbewoners om een ‘vitale vereniging’ te zijn.