advertentie Banner SNLR.nl

Zesde editie Summer Vocals in de Groene Engel

Het zangkoor Summer Vocals geeft op zaterdag 17 augustus twee concerten in theater de Groene Engel in Oss. Het thema dit jaar is Aardappel Anders.

Het koor bestaat uit 49 zangers en zangeressen uit heel Nederland, begeleid door dirigent Ruben Smits uit Oss. Ieder jaar is het thema verschillend. Aankomend weekend vindt de zesde editie van het zomerconcert plaats en is het thema Aardappel Anders. "Dit houdt in dat we allemaal liedjes zingen van Nederlandse bodem", zegt Smits. 

Niet de originele nummers worden gezongen. Summer Vocals geeft namelijk een bijzondere creatieve draai aan de liedjes. "We zingen Nederlandse popsongs in bijvoorbeeld latin, boogiewoogie of jazz." Het koor zingt nummers van onder andere Within Temptation, The Common Linnets en Roel van Velzen.  Om alle liedjes onder de knie te krijgen, repeteert de groep de hele week van maandag tot en met vrijdag. 

Het Osse evenement is populair bij zangers en zangeressen uit de eigen regio, maar ook ver daarbuiten. Frederieke Creemers komt uit Den Haag en doet voor de tweede keer mee. "We komen hier allemaal met dezelfde passie en het is leuk om samen iets moois neer te zetten", zegt de Haagse, die de hele week in de regio verblijft. Vorig jaar reed ze nog iedere dag op en neer.  "Toen mensen mij vroegen of ik dit jaar op vakantie ga. zei ik dat ik naar Oss ga", zegt Frederieke lachend. 

Ook Linda Janssen geniet van oude bekenden die ze weer ziet gedurende de week en daarnaast kijkt ze uit naar het concert van aankomende zaterdag.  "Zingen is echt mijn passie, ik doe zingen het liefst zo vaak mogelijk."