advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Zesjarige Jurre Abelen helpt de Vinkelse Molen met sleutelhanger-actie

De herbouw van de Vinkelse Molen is bijna klaar. Een mijlpaal, al is er in financieel opzicht nog behoorlijk wat werk te verzetten. Met een sleutelhanger-actie draagt Jurre daar ook zijn steentje aan bij. En met succes.

De Vinkelse Molen, oftewel ‘De Zwaan’. Het moet een symbool in de regio van Vinkel gaan worden en dat lijkt te gaan lukken. Nu de herbouw van ‘De Zwaan’ in volle gang is en de opening staat gepland op zondag 20 september, heerst er veel optimisme over de molen.

Toch zijn er ook zorgen, want er moet nog een bedrag van 65.000 euro bij elkaar worden gebracht om ‘De Zwaan’ tijdens de opening schuldenvrij te kunnen opleveren. En daarom besloot de zesjarige Jurre uit Berlicum, samen met zijn moeder, een actie op touw te zetten, waarbij hij sleutelhangers maakt om de herbouw van de molen te kunnen bekostigen.

Via Facebook werd Jurre’s actie aangekondigd en al snel kon hij aan de slag. De eerste partij sleutelhangers vond dan ook direct gretig aftrek, legt Jurre enthousiast uit: “We hebben er 31 verkocht. De opbrengst weet ik zo niet, maar toch al best wel veel. Het is gewoon leuk om te doen.”

De sleutelhangers kosten 5 euro 95 per stuk en dat heeft de molen inmiddels een kleine 185 euro opgeleverd. Ze zijn te verkrijgen bij leer- werkplek Wilskracht, die maandag is gestart in de ruimte onder de Vinkelse Molen. De gehele opbrengst van de sleutelhangers is bestemd voor molen ‘De Zwaan’.