60 Procent SIGNUMscholen krijgt les, rest voor opvang

Mocht de nood aan de man komen, dan vangen scholen in Brabant alleen nog kinderen op van ouders die in de zorg werken. En dat op enkele kernlocaties.

Dat zegt Jan Heijmans van SIGNUM, een organisatie waaronder 24 basisscholen en 2 scholen voor verspreid onderwijs vallen in de regio Den Bosch. Hij benadrukt dat het op dit moment nog niet aan de orde is, maar dat het gaat om een noodscenario. 

Zestig procent krijgt les
Volgens Heijmans wordt nu op zestig procent van de SIGNUMscholen nog les gegeven, op de andere veertig procent gaat het meer om opvang dan dat er nog les wordt gegeven. "Er zijn veel kinderen thuis die online hulp krijgen. Alle waardering voor alle leerkrachten én we krijgen ook veel hulp van de ouders", aldus Heijmans. 

Het is belangrijk dat de vitale sectoren overeind blijven, dus voor deze kinderen moet er altijd opvang zijn.

Jan Heijmans - bestuurder SIGNUM

Vitale sectoren overeind houden
Op dit moment wordt in de hele Brabantse Veiligheidsregio een inventarisatie gehouden op scholen. Aan alle ouders van leerlingen wordt gevraagd om te melden wanneer zij werkzaam zijn in de zorg of of andere vitale overheidsinstellingen. Het gaat om beroepen in de ouderenzorg, ziekenhuis, politie en brandweer. "Het is belangrijk dat de vitale sectoren overeind blijven, dus voor deze kinderen moet er altijd opvang zijn", aldus Jan Heijmans. "Liefst op scholen waar ze nu ook zitten, maar het kan zijn dat er straks alleen nog kernlocaties hiervoor open zijn. Nogmaals, nu is het nog niet nodig, maar we bereiden ons er wel op voor."

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen