advertentie Banner SNLR.nl

Zevende huiskamer voor kwetsbare ouderen met hulp van studenten

DEN BOSCH â Er komt een zevende huiskamer voor kwetbare ouderen maar wel met een unieke opzet. Studenten van het Koning Willem 1 College doen ervaring op in het ondersteunen van ouderen.

Maandag 3 september zet de nieuwe huiskamer voor kwetsbare ouderen âDe Wijze Koningâ haar deuren open. Deze dagopvang is een samenwerking tussen het Koning Willem 1 College en Welzijn Divers.

Onder begeleiding van vrijwilligers van Welzijn Divers en regelmatig oook studenten van het KW1C kunnen ouderen die behoefte hebben aan contact, gezelschap en activiteiten wekelijks deelnemen aan deze dagopvang. Ook ouderen met beginnende dementie of een zwakke gezondheid kunnen deelnemen.

Divers heeft al zes van dit soort huiskamers in de stad. De opzet van De Wijze Koning is wel uniek: studenten komen in contact met de doelgroep ouderen en deze doelgroep heeft dan een zinvolle dagbesteding waardoor hun mantelzorgers worden ontlast. Op deze manier hoopt Welzijn Divers ook dat meer studenten kiezen voor werken in de ouderenzorg.