advertentie Banner Trined

Ziekenhuis Bernhoven breidt aantal prikposten uit naar negentien

Vanaf 1 oktober breidt Bernhoven het aantal prikposten uit van negen naar negentien. Naast de al geopende prikposten komen daar nu prikposten bij in Berghem, Geffen, Heeswijk-Dinther, Lith, Nistelrode, Ravenstein, Sint-Oedenrode, Volkel en Zeeland.

Het ziekenhuis kiest met de uitbreiding naar eigen zeggen voor goede spreiding over de regio. "Is er geen prikpost in de eigen woonplaats, dan is de kans dat er een prikpost dichtbij aanwezig is, behoorlijk toegenomen. Dat verkort de reistijd."

In de nieuwe prikposten is ook aandacht voor de extra veiligheidsmaatregelen van het RIVM tegen verspreiding van het coronavirus, waaronder de 1,5 meter-maatregel. Ook vraagt Bernhoven patiënten om eerst een gezondheidscontrole bij zichzelf te doen, voordat ze een prikpost bezoeken. Wie verkouden is, moet hoesten, koorts heeft, niet meer goed kan ruiken en proeven en/of benauwd is, wordt verzocht het bezoek uit te stellen totdat de klachten voorbij zijn.

Kan een bezoek aan de prikpost om medische redenen niet worden uitgesteld, dan is een mond-neusmasker verplicht en beschikbaar bij de prikpost zodat de zorg alsnog op een veilige manier kan worden verleend. 

Patiënten die naar de prikpost willen komen, moeten wel eerst online een afspraak maken. Dit is bedoeld om wachttijden te beperken en de veiligheid te vergroten.