advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Ziekenhuis Bernhoven haalt €3.4 miljoen op dankzij inwoners in de regio

Ziekenhuis Bernhoven staat er financieel weer een stuk beter voor. Er is het afgelopen jaar voor bijna 3,4 miljoen euro aan obligaties verkocht.

Net als vorig jaar konden inwoners in de regio en medewerkers de afgelopen maanden investeren in het Udense ziekenhuis door obligaties te kopen.

Het bedrag is dit jaar € 390.000 hoger dan in 2019, toen inwoners van de regio voor het eerst financieel in Bernhoven konden participeren. “Het is fantastisch te zien dat in moeilijke tijden toch veel animo voor onze obligaties is. Het zal er misschien mee te maken hebben dat de zorg door Covid-19 – en Bernhoven in het bijzonder – dit jaar nadrukkelijk in het voetlicht heeft gestaan. Het voelt heel goed om die steun op deze manier te mogen ontvangen van onze medewerkers en de omgeving.”, aldus algemeen directeur Geert van den Enden.

Nieuwe ronde

Bernhoven is het enige ziekenhuis in Nederland waarin op deze manier geïnvesteerd kan worden. Vanaf de opening van het ziekenhuis konden alleen medisch specialisten financieel participeren, sinds 2018 is dat mogelijk voor alle medewerkers van Bernhoven en sinds vorig jaar dus ook voor mensen uit de regio. Met het geld lost Bernhoven onder meer schulden af die tegen een hoger percentage uitstaan. Een obligatie loopt tien jaar en daarvoor betaalt Bernhoven 4 procent rente. 

Naar verwachting is het volgend jaar weer mogelijk om obligaties van Bernhoven te kopen. Voor grotere investeerders (vanaf € 100.000) is het nu nog mogelijk om obligaties te verkrijgen.