advertentie Banner SNLR.nl

'Zo makkelijk mogelijk maken in moeilijke pot'

TOP Oss mag weer aan winnen gaan denken. Na een goede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, uiteindelijk zonder resultaat, is het team nu voorbereid op de volgende tegenstander.

En dat is Helmond Sport. Een overwinning wordt noodzaak, nu TOP vier van de zes wedstrijden heeft verloren. Al die wedstrijden verloor het team met 2-1. "Dat betekent in ieder geval dat je altijd tot het einde van de wedstrijd in de wedstrijd blijft. Maar we staan liever 2-1 voor, dan 2-1 achter", is trainer Klaas Wels eerlijk.

Door twintig mindere minuten verloren de Osse voetballers vorige week thuis van Go Ahead Eagles. Deze week heeft de selectie er opnieuw een goede trainingsweek op zitten, aldus Wels. "We hebben getraind op beter opbouwen, aanvallen en afronden. Maar ook drukzetten en het verdedigen voor het doel waren speerpunten, zoals iedere week."

Aanvoerder is fit
Hennos Asmelash ontbreekt opnieuw, tegen Helmond Sport. Rick Stuy van den Herik is wel fit voor 90 minuten, nadat hij vorige week donderdag door zijn enkel ging en de wedstrijd tegen Go Ahead last minute moest missen. "Het zal een moeilijke pot worden, maar we moeten het ons zo makkelijk mogelijk maken", vertelt de aanvoerder.

Zaterdagavond om 19.45 uur blaast scheidsrechter Oostrom de wedstrijd in gang, in Helmond.