advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

#zodoenwedatinVinkel bedankt jeugdige bezorgers met ijs

Na vele acties in corona-tijd waarbij vooral de ouderen in Vinkel werden geholpen, was het woensdagmiddag tijd voor een laatste actie. Een bedankje op de ijsboerderij in Vinkel, speciaal voor de kinderen die een grote rol speelden bij de acties.

Volgens Judith de Roos, samen met Linda Ackermans één van de initiatiefneemsters voor de in totaal 24 acties onder de slogan ‘zo doen we dat in Vinkel’, was de inzet van de kinderen een onmisbare schakel: “Wij kunnen niet met z’n tweeën 260 adressen af om daar van alles in de bus te doen, dus we hadden niet zonder ze kunnen draaien. Dat was heel belangrijk.”

Ook de kinderen zelf vonden het leuk om mee te helpen. Zoals de negenjarige Rens van Liempt: “Het rondbrengen en het vouwen was wel heel leuk”. De achtjarige Stef vult aan: “Het was gewoon leuk om de hele tijd op en neer te fietsen.”

Maar of het bedankje op de IJsboerderij daadwerkelijk de laatste actie was, is ook voor De Roos nog maar afwachten: “Ik denk het wel, maar we weten natuurlijk niet of corona helemaal klaar is. We hebben nog een klein beetje subsidie in een oude sok bewaard, dus mocht er nog iets gebeuren, dan kunnen we nog een keer naar voren komen. Het is te hopen dat het niet meer nodig is, maar dat zien we dan.”