Zoekactie naar vermiste Bart van Betuw (53)

Op landgoed De Wamberg houdt de politie dinsdagochtend een zoekactie naar Bart van Betuw (53) uit Den Bosch, die sinds 2 januari vermist is.

De politie heeft reden om aan te nemen dat er in het natuurgebied tussen Rosmalen en Berlicum sporen van de vermiste man te vinden zijn. Wat die redenen precies zijn, kan een politiewoordvoerder niet zeggen. 60 vrijwilligers van het Veteranen Search Team ondersteunen de zoektocht. In totaal zijn er 65 mensen op de been. Vanwege de grootte van het zoekgebied wordt de groep in vier teams van 15 mensen verdeeld, laat de woordvoerder weten. Elke groep kamt vanaf 09.30 uur een deel van het natuurgebied uit.

De zoekactie duurt nog de hele dag. “De precieze duur is nog afhankelijk van de weersomstandigheden en hoe snel we lopen. Maar een dag zijn we er zeker aan kwijt."

"We houden rekening met alle mogelijke scenario’s"

• Politie

Van Betuw is met onbekende bestemming vertrokken en is voor het laatst gezien toen hij het appartementencomplex waar hij woont verliet. Hij droeg toen een halflange blauwe gewatteerde jas en een zwarte broek, donkere schoenen en een donkerkleurige trui. Mogelijk is hij nog op station 's-Hertogenbosch Oost geweest. Er is nog veel onduidelijkheid rond de vermissing, het onderzoek is in volle gang. “We houden rekening met alle mogelijke scenario’s”, aldus de politiewoordvoerder.

De Stichting Veteranen Search Team bestaat uit getrainde en gedisciplineerde manschappen met militaire achtergrond die gediend hebben in diverse crisisgebieden in de wereld en uit oud-politiekrachten. De stichting wordt ingezet om op gestructureerde wijze gebieden te doorzoeken.