advertentie Banner SNLR.nl

Zoektocht voorzitter Pas-Eijnderic: 'Geen gemakkelijke job'

Er hebben zich meerdere kandidaten gemeld voor de vacature van bestuursvoorzitter voor de fusieinstelling die De Pas en Eijnderic in Heesch samen gaan vormen. 

"Het ligt nu even stil omdat het vakantie is, maar we zijn in gesprek", vertelt Hans van der Pas, vertrekkend voorzitter van gemeenschapshuis De Pas. "We willen op 1 oktober de nieuwe man of vrouw presenteren. Op die datum treden voorzitter Ad van den Tillart van educatief centrum De Eijnderic en ikzelf terug."

Van der Pas, voormalig wethouder in Bernheze en sinds 2014 burgemeester van Rhenen, noemt het een uitdagende klus om straks voorzitter te zijn van 'De Nieuwe Instelling' zoals de werktitel is van de samenwerking tussen beide partijen. "Geen gemakkelijke job om over te nemen. Het is een nieuwe club, er moet nog veel gebeuren. Niet allleen met het pand zelf maar ook op bestuurlijk en personeelsvlak."

Ook is de financiering voor het fusieplan nog verre van rond. Omdat de gemeente nog altijd geen besluit heeft genomen over het beschikbaar stellen van geld, zal Hans van der Pas in september nog een keer inspreken tijdens de commissievergadering Maatschappelijke Zaken. "Ik wil nog een keer uitleggen wat er nodig is voor deze fusie, een flinke operatie die gepaard gaat met een flinke verbouwing van het uit 2002 stammende gebouw van De Pas."