Zolderbrand in Deursen-Dennenburg, schade blijft beperkt dankzij snel handelende brandweer

Een brand op een zolder van een woning aan de Laagstraat in Deursen-Dennenburg, zorgde donderdagavond voor flinke consternatie. Onder meer twee blusvoertuigen en een watertankwagen kwamen ter plaatse.

De zolderbrand ontstond rond 19:45 uur, door een vooralsnog onbekende oorzaak. De brandweer rukte meteen uit met een blusvoertuig en hoogwerker en omdat de brand via het dakbeschot dreigde over te slaan naar de naastgelegen woning, werd opgeschaald naar code middelbrand. Daarop kwamen een extra blusvoertuig, officier van dienst en watertankwagen ter plaatse. Die laatste bleek uiteindelijk niet nodig.

Volgens officier van dienst Rob Martens zou de brandweer de schade met een snelle inzet flink hebben weten te beperken. Een aanzienlijk aantal dakpannen werd met behulp van een hoogwerker verwijderd en het dak is opengezaagd om de brand onder het dakbeschot goed te kunnen blussen.

Kortademig

Kleine vlammen probeerden een weg naar buiten te zoeken, maar een echte uitslaande brand werd het uiteindelijk niet. Doorslag naar de zolder van de buren kon niet helemaal worden voorkomen, maar omdat er weinig bluswater was gebruikt, bleef ook de waterschade zeer beperkt.

Een van de bewoners had volgens de brandweer weliswaar geen rook ingeademd, maar was desalniettemin toch wat kortademig. Hij is nagekeken door ambulancemedewerkers.

Stichting Salvage is opgeroepen om namens de brandverzekeraars van de bewoners de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen.