Zo'n 100 zienswijzen ingediend tegen Heesch West

De betrokken gemeenten Oss, Den Bosch en Bernheze en de provincie Noord-Brabant hebben elk zo'n 100 zienswijzen ontvangen tegen het toekomstige industrieterrein Heesch West. Dat meldt bewonersplatform Eerlijk over Heesch West.

Het ontwerpbestemmingsplan en het geluidsplan voor industrieterrein Heesch West is onlangs gepresenteerd. De belangrijkste kritiekpunten hebben betrekking op gezondheidsschade (geluidsoverlast, luchtverontreiniging en lichtvervuiling), verkeerstoename (filevorming op A59 en sluipverkeer door de dorpen), ruimtegebruik en de procedure. Eerlijk over Heesch West vindt bijvoorbeeld dat omwonenden als tweederangsburgers worden behandeld en opdraaien voor de schade.

'Slepende bezwaarprocedure'

Raadsleden moeten zich na de zomer uitspreken over de plannen. Eerlijk over Heesch West rekent erop dat de politici de burgers serieus nemen en 'een eerlijk en zorgvuldig participatie- en besluitvormingsproces zullen verkiezen boven een overhaaste besluitvorming met een slepende bezwaarprocedure tot aan de Raad van State tot gevolg'.