advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Zonder vrijwilligers kan 't Kwekkeltje dit jaar niet open

Speeltuin ‘t Kwekkeltje kan dit seizoen mogelijk niet open vanwege een tekort aan vrijwilligers.

Vijftien jaar geleden stond voorzitter van de speeltuin Frank Ligthart voor hetzelfde probleem. “Een aantal vrijwilligers stopte ermee en toen leek het er even op dat de speeltuin dicht moest blijven.” Ligthart zette alle zeilen bij en kon op 1 april van dat jaar (de start van het nieuwe seizoen) alsnog open.

Daar hoopt hij dit jaar ook weer op want zonder vrijwilligers moet de speeltuin dichtblijven. “Ik heb zeker twintig mensen nodig die af en toe de speeltuin willen openen, willen sluiten of gastheer of –vrouw willen zijn bij kinderfeestjes of als scholen ons bezoeken.

Tekst gaat verder onder de video.

“Sommige vrijwilligers beginnen om 18.30 uur met wat schoonmaken en sluiten om 19.00 uur. Vaak gaan hun kinderen dan mee en die hebben de speeltuin dan een half uur voor zichzelf. Hartstikke leuk is dat”, vertelt Ligthart. “En hoe groter de poel van vrijwilligers, hoe meer je de taken kan verdelen. Ik wil niet van mensen vragen om elke dag de speeltuin te sluiten, maar één keer per week kan iedereen wel een keer.”

Nu staan er tien vrijwilligers klaar voor het nieuwe seizoen. “Dat is te weinig”, weet Ligthart. Vorige vrijwilligers namen om legitieme redenen afscheid volgens de voorzitter. “Verhuizingen, ziekte of kinderen die te groot waren waardoor er geen binding met de speeltuin was.”Ligthart doet een dringende oproep aan nieuwe vrijwilligers. “We willen spelen voor elk kind mogelijk maken. Dat kan alleen met hulp van vrijwilligers. Reageer en help ons."