advertentie Banner SNLR.nl

'Zonder wrijving, geen glans'

Wethouder Rein van Moorselaar wacht twee maanden vol gedegen uitzoekwerk om te komen tot een oplossing voor de toekomst van cultureel centrum De Pas in Heesch. En daarbij is overleg nodig met het bestuur van De Nieuwe Instelling, ook over het scenario dat DNI niet bevalt.

Dat staat in de opdracht die de wethouder vorige week heeft meegekregen van de gemeenteraad. In de besloten vergadering van de raadswerkgroep van maandagavond werd duidelijk dat partijen het over een aantal zaken eens waren, bijvoorbeeld dat er geen professionele theaterfunctie, maar wel een podiumfunctie komt. Maar de vraag wat voor soort horeca er moet komen, was moeilijker te beantwoorden. "Als wij het pand kopen, moeten we ook huur gaan vragen", zegt Van Moorselaar.

De SP-wethouder gaat de verschillen tussen de varianten die 2,5 en 3,8 miljoen euro kosten op papier zetten en dat vergelijken met het scenario van 5,3 miljoen euro. Dat moet in overleg met DNI. "We hebben altijd frequent en zorgvuldig gecommuniceerd. Het verloopt stroever, omdat DNI niet wil praten over onze variant. We moeten elkaar opzoeken." Toch is Van Moorselaar positief over de uitkomst. "Zonder wrijving, geen glans!"

In juli en augustus werkt het college aan een voorstel voor de gemeenteraad. In oktober moet de beslissing vallen.