Zonnepanelen op dak van kringloopwinkel: 'enorm belangrijk om energie te besparen'

Alle gemeentelijke gebouwen moeten eind 2020 zo energieneutraal mogelijk zijn. Dat is de doelstelling die gemeente Den Bosch op dit moment voor ogen heeft.

Inmiddels zijn dertig gemeentelijke panden bijna energieneutraal, waaronder het gebouw van Stichting Loods Kringloopwinkel. Donderdagochtend mocht wethouder Roy Geers het laatste zonnepaneel op het dak leggen: ''Voor alles een eerste keer natuurlijk. Sowieso vind ik het leuk om op de bouw aanwezig te zijn'', vertelt de wethouder. 

De gemeente vindt het belangrijk om met dit energieneutrale project het goede voorbeeld te geven: ''Het is enorm belangrijk om energie te besparen. Dat vragen wij van onze inwoners en ondernemers, maar dan moeten wij dat zelf natuurlijk ook doen'', aldus Geers.

Kringloopwinkel

Met het leggen van zonnepanelen op daken van gebouwen hoopt de gemeente op een duurzame manier energie op te wekken en energiekosten te besparen voor huurders. Dat komt ook handig uit voor Loods Kringloopwinkel. Het bedrijf kampt op dit moment met een hoge energierekening.