Zorgcomplex 'Het Klavier' in Uden bereikt hoogste punt, bewoners staan te popelen

Nog even en dan hebben veertien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking eindelijk hun eigen plekje in Uden. Het hoogste punt van zorgcomplex 'Het Klavier' aan de Orgellaan werd woensdag bereikt en dat werd gevierd.

Vorig jaar september is gestart met de bouw van het zorgcomplex, nadat een groep ouders vijf jaar eerder de wens uitsprak voor een plek waar de jongeren zelfstandig kunnen wonen, maar met begeleiding en de juiste zorg. "Bij andere woonvoorzieningen zagen we dat er veel verloop was met personeel en dat wilden we niet voor onze eigen zoon. Het belangrijkste vonden we dat hij op een plek komt te wonen, waar hij zich thuis voelt. En dat is een huis zoals dit", zo vertelde initiatiefnemer Rob Hoefs eerder tegen Dtv. 

Tekst gaat verder onder de video

Eigen vlag en motto

Met het bereiken van het hoogste punt is het huis bijna af en dat werd gevierd met champagne, gebak en het hijsen van een eigen vlag. Die vlag met de naam 'Het Klavier' en motto 'gewoon anders wonen' erop werd ontworpen door de Udense Nina Vissers. "We vonden de connectie met het klavier goed passen. De veertien toetsen zijn allemaal verschillend van vorm en uniek in klank, dat is symbolisch voor de bewoners. Het groen straal positiviteit, veiligheid en vertrouwen uit en het adres - de Orgellaan in de Muziekwijk - maakt compleet."