advertentie Banner SNLR.nl

Zorgpersoneel krijgt gratis maaltijden van sterrenkoks

Personeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en zorggroep Elde krijgen vanaf deze week gratis maaltijden aangeboden. Koks en ondernemers slaan de handen ineen voor een bijzonder initiatief.

Een aantal zelfstandige koks, die normaal gesproken nu zonder werk thuis zitten, gaat onder leiding van Bossche ondernemers dagelijks 1000 maaltijden verzorgen voor zorgverleners. Die maaltijden gaan naar de verschillende locaties van het JBZ en zorggroep Elde.

“Veel zorgpersoneel heeft ook nog een zorgtaak als ze thuiskomen van hun werk. Daar hopen wij met dit initiatief bij te kunnen helpen, om ze te ondersteunen”, aldus Gemma Schneemann van Stichting Dank voor Goede Zorg.  

En dus wordt er, in de sterrenkeuken van restaurant Noble, in speciale ploegen gewerkt om 1000 maaltijden per dag te verzorgen, stuk voor stuk gratis.  

Tekst loopt door onder foto's

“Medewerkers in de zorg draaien extra diensten, hebben nauwelijks tijd om te slapen, laat staan om boodschappen te doen en een maaltijd te bereiden voor zichzelf of hun gezin. Reden om samen een manier te vinden om het zorgpersoneel te ondersteunen om op de been te blijven en ons respect te tonen”, aldus de stichting.

De maaltijden worden bereid onder leiding van Edwin Kats (sterrenrestaurant Noble en Noble Kitchen), John Kocken (sterrenrestaurant De Heer Kocken) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en Côte).

De stichting hoopt dit zo lang mogelijk vol te kunnen houden. Daarvoor zijn ze afhankelijk van donaties. Kijk hier voor meer info.