Zusterflat in Den Bosch wordt gesloopt en maakt plaats voor nieuwbouw

De voormalige zusterflat in het centrum van Den Bosch wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het gaat om zo’n 115 sociale huur- en 20 koopappartementen.

Aanvankelijk was het de bedoeling om de zusterflat te gaan renoveren maar uit onderzoek is volgens BrabantWonen gebleken dat dit niet mogelijk is. 

Het nieuwbouwproject wordt uitgevoerd door Vof Gasthuiskwartier, dat bestaat uit gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans, samen met woningcorporatie BrabantWonen. De woningcorporatie koopt de verouderde flat op de hoek van de Zuid-Willemsvaart en de Tolbrugstraat van Vof Gasthuiskwartier. 

'In behoefte voorzien'

“We zijn erg blij dat we er met de Vof Gasthuiskwartier uit zijn gekomen om op deze mooie locatie, in de binnenstad, een fors aantal betaalbare en duurzame huurappartementen te kunnen realiseren. We willen aan de locatie Bloemenkamp ongeveer 115 appartementen bouwen voor één- of tweepersoonshuishoudens. Hier is grote behoefte aan in de stad. Daarnaast zetten we zwaar in op onze duurzaamheidsambities, waardoor ook de woonlasten betaalbaar blijven”, aldus Rob Bogaarts, directeur Klant & Samenleving van BrabantWonen.

Marcel Janssen, projectdirecteur Vof Gasthuiskwartier: “We nemen, samen met BrabantWonen, een mooie stap naar de volgende fase van het Gasthuiskwartier met een complementair woningaanbod. De ruim honderd sociale huurappartementen zijn een goede aanvulling op het huidige koopprogramma van het Gasthuiskwartier. Daarnaast willen we nog ongeveer 20 koopappartementen toevoegen aan deze locatie. De ambities van BrabantWonen op het gebied van uitstraling, duurzaamheid en energiezuinigheid sluiten uitstekend aan bij de ambities van het Gasthuiskwartier.