Zusters Clarissen willen grotere meditatieruimte, Leo Fijen ambassadeur

Historicus Leo Fijen is sinds kort ambassadeur van de Zusters Clarissen in Megen. De presentator van het Geloofsgesprek van KRO-NCRV vraagt in een video aandacht voor de crowdfunding van de zusters voor een grotere meditatieruimte.

Ter gelegenheid van het 300e jubileum van het Clarissenklooster en 550 jaar Clarissen in Nederland wil het klooster in Megen de gemeenschap een cadeau doen. De zusters merken dat de belangstelling voor meditatie is toegenomen, waardoor al snel het idee kwam voor een nieuwe, grotere meditatieruimte. "We gaan het Gastenkwartier uitbreiden; daardoor wordt de huidige meditatieruimte te krap om met grotere groepen meditaties te houden", vertelt zuster Angela in de video.

De ruimte betekent dat je niet alleen wordt gelaten in de stilte

• Nadia Kroon, bezoeker meditatieruimte

Nadia Kroon maakt regelmatig gebruik van de meditatieruimte. "De ruimte betekent dat je niet alleen wordt gelaten in de stilte. Het is een plek waar ik weet dat ik de diepere laag in mezelf kan herkennen en de ontmoeting met God kan zoeken."

De crowdfunding, gestart op 1 juni, heeft als doel 100.000 euro. Inmiddels is er al meer dan 75.000 euro opgehaald voor de meditatieruimte van de Clarissen. Het Geloofsgesprek, het televisieprogramma van Fijen, is iedere zondagochtend om 9.45 uur te zien op NPO 2.