Zwemmen door Bossche grachten voor kankeronderzoek

Swim to Fight Cancer organiseert zondag de vierde editie van de zwemactie door de Bossche grachten. De opbrengst van de zwemtocht gaat naar kankeronderzoek.

Marc Lammers, voorzitter van Swim to Fight Cancer, verwacht op zondag rond de 725 zwemmers. Deze zwemmers hebben tot nu toe bijna een half miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek door KWF Kankerbestrijding. “Het is helaas een ziekte waar bijna iedereen wel mee te maken krijgt en door onderzoek te stimuleren willen we het voor elkaar krijgen dat kanker gewoon een geneselijke ziekte wordt”, aldus Lammers.

Lammers was in eerste instantie als bezoeker betrokken bij de benefietactie. “Toen zag ik wat het met mensen deed om mee te doen en dat raakte me meteen. Bovendien is mijn eigen moeder op 56-jarige leeftijd overleden aan kanker, dus toen ze me vroegen voor het voorzitterschap heb ik gelijk ja gezegd."

(Tekst loopt door onder video)

Ook veel deelnemers hebben vaak een persoonlijke reden om mee te doen. “Je ziet echt dat het veel emotie losmaakt bij iedereen. Sommige mensen komen echt met een lach of een traan de finish over”, zegt Lammers.

Swim to Fight Cancer wordt elke twee jaar georganiseerd en is begonnen als lokaal initiatief. Inmiddels zijn er veertien plekken in Nederland waar gezwommen kan worden tegen kanker. De zwemtocht in Den Bosch begint zondag om kwart voor twaalf bij waterpoort ‘De Groote Hekel’.

advertentie

Lees ook deze artikelen