advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Zwemmen kan niet meteen overal weer vanaf maandag

Golfbad Oss kiest ervoor om niet al volgende week maandag open te gaan, maar nog een weekje te wachten.

Op 18 mei mogen de verenigingen weer gebruik maken van het bad. Een week later wordt baantjes zwemmen voor particulieren weer mogelijk, in beperkte mate. "En vanaf 2 juni hopen we, als de maatregelen het toelaten, voorzichtig weer met zwemlessen en aquajoggen te beginnen", vertelt directeur Peter Jongsma. 

Het nieuws dat ook binnenbaden vanaf maandag 11 mei weer open mogen, verraste Jongsma. "Het zat niet in de persconferentie en ik vreesde het ergste. Maar toen ik de volgende dag de site van de Rijksoverheid bezocht, maakte ik een vreugdesprongetje." Het is belangrijk dat ook zwemmen weer kan. "Iedereen is wel weer toe aan beweging namelijk."

Het Golfbad heeft de afgelopen tijd al het een en ander voorbereid voor een heropening. "Maar het vergt iets meer dan een weekje nog. De laatste besluiten zullen we volgende week nemen en dan communiceren naar buiten."

De tijd dat het Golfbad gesloten was, gebeurde er wel van alles in de zwembaden. Onderhoud werd naar voren gehaald. "Veelal taken waarvoor je het bad normaalgesproken zou moeten sluiten. Hierdoor hoeven we dit jaar geen najaarssluiting te hebben voor onderhoud", zegt Jongsma. 

Drie Essen in Uden
In tegenstelling tot het Golfbad wil zwembad Drie Essen in Uden maandag wel al gedeeltelijk opstarten. "Omdat het inmiddels duidelijk is dat jonge kinderen een doelgroep zijn met een laag risico zegt de logica dat we de zwemlessen als eerste gaan opstarten", laat locatiemanager Gijs van de Kam weten. 

't Kuipke in Heesch
Buitenzwembad 't Kuipke in Heesch wil ook open, maar neemt ook nog wat extra tijd. Voorzitter Joris Kotlaba: "Indien gemeente groen licht geeft en geen datum hangt aan de opening is ons doel voor het einde van de maand open te zijn. De datum zal ergens tussen Hemelvaart en Pinksteren liggen. Eerdere opening is - vanwege opstarten van technisch materiaal - niet mogelijk."