Zwerfafval Beatrixhof Uden doet af aan leefbaarheid; 'Het is soms gewoon een teringzooi'

Rondslingerend zwerfafval bij de flats aan het Beatrixhof is voor Gewoon Uden een doorn in het oog. "Het is zonde van deze wijk."

Bewoners die anoniem willen blijven hebben geen goed woord over voor het zwerfafval. "Het is gewoon een teringzooi", zegt de een. Een andere bewoner zegt zelfs ooit gezien te hebben hoe er een kast van het balkon werd geflikkerd.

Ik kreeg een fles urine naar me toe gegooid

• vrijwilliger

Vrijwilligers die opruimen mijden het Beatrixhof. "Er is gewoon niet aan te beginnen. Er liggen tafels, matrassen. Je kunt het zo gek niet verzinnen." Een andere vrijwilliger kreeg zelfs eens een fles urine naar zich toe gegooid. "Het was verschrikkelijk, pure minachting vind ik dat."

Hardere aanpak nodig

Gewoon Uden vindt dat er ontzettend veel gebeurd om het zwerfafval aan te pakken. Zo proberen verschillende partijen als woningcorporatie Area, de gemeente, wijkagenten en boa's zo goed mogelijk samen te werken om het afvalprobleem aan te pakken.

De partij concludeert echter dat er meer nodig is om het afvalprobleem te verminderen. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ook hoopt Gewoon Uden dat het college met een voorstel voor een aanpak komt.