Nieuw schoolplein Zwijsen College: uitdagend en veel groen

Het schoolplein van het Zwijsen College in Veghel heeft de afgelopen tijd een volledige metamorfose ondergaan. Wethouder Coby van der Pas opende het terrein vrijdag officieel met een basketbalworp. 

Samen met een leerling stapt wethouder Van der Pas op de basket af om als eerste een poging te wagen. Die gaat naast en dus waagt de jongen een kans, maar ook hij weet de bal niet in het net te krijgen. Dan is het aan een team leraren en een brugklasteam om het tegen elkaar op te nemen. Eindstand 6-2 voor de brugklassers. 

Van kale vlakte naar groen speelplein
Sinds de ingebruikname van het nieuwe gebouw acht jaar geleden was het plein voor de school een kale vlakte. Volgens locatiedirecteur Barbara Sol was beweging het enige wat nog ontbrak aan het profiel als gezonde school en daar nodigde zo'n plein niet toe uit. Daarom is er maandenlanghard gewerkt aan een plein met een multifunctioneel sportveld en veel groenvoorziening. "We zien nu al dat leerlingen hier tijdens en na schooltijd lekker aan het bewegen zijn en niet meer alleen maar op hun smartphone of laptop zitten," aldus Barbara Sol.

De vernieuwing van het plein is grotendeels bekostigd door de school zelf, daarnaast heeft de gemeente een deel bijgedragen. 

advertentie

Lees ook deze artikelen