liveblog

Hoogwater bereikt ook onze regio, steeds meer dijken afgesloten

In dit liveblog leest u wat de gevolgen zijn van het hoogwater voor de gemeentes Oss, Bernheze, Den Bosch en Uden.


live
19:20 uur

Dronebeelden leggen hoogwater bij Demen, Megen, Appeltern, Maasbommel en Batenburg vast

Ravi van de Vorst maakte met zijn drone beelden van de onderlopen uiterwaarden aan zowel de Brabantse als Gelderse kant van de Maas.  

15:56 uur

Megense campingbaas haalt opgelucht adem

Nu de hoogwaterpiek Megen is gepasseerd, kan campingbaas Ed Steiger ook weer een beetje opgelucht ademhalen. Dat laat hij weten in een reactie op Facebook. Zijn camping is weliswaar veranderd in een 'waterparadijs' maar zijn woonhuis is nog net droog gebleven.

"Spannend en opgelucht. Nu aan het opruimen en donderdag alle spullen weer terug halen. Dankbaar voor alle opbeurende reacties en medeleven van iedereen. Het is voor ons een steun geweest in deze spannende tijden", aldus Ed Steiger.

15:05 uur

Water nadert de Maasboulevard in Den Bosch

Bewoners van de Maasboulevard in Den Bosch hebben een nog fraaier uitzicht dan normaal. Het water van de Maas is een flink eind opgedrongen richting de voordeur. Maar problemen levert het niet op.

13:51 uur

Natte voeten bij de sluis in Lith

Ook bij de sluis in Lith zorgt het hoge water voor natte voeten. De sluisbak kan het water niet helemaal binnenhouden, zoals is te zien op foto's van Gerrie van Wijngaarde.

12:31 uur

Dronebeelden van hoogwater bij Ravenstein

Op dronebeelden van de Maas bij Ravenstein is goed te zien wat de impact is van de hoge waterstand in de rivier. Het hoogste punt bij het vestingstadje is inmiddels al bereikt.

10:07 uur

Foto's van hoogwater nog steeds welkom

Heeft u bijzondere, opmerkelijke of sfeervolle foto's van het hoogwater in de regio? Die zijn nog steeds welkom. Stuur een mailtje naar redactie@dtvnieuws.nl. Dat deed ook Corry Seelen die een foto maakte bij de Hemelrijkse Waard in Oijen.

10:00 uur

Peilhuisje bij Lith onder water

De hoge waterstanden in de Maas bieden fotografen de kans om plaatjes te schieten die ze niet vaak zullen maken. Zo legde Mandy de Bijl zondag al het peilhuisje in Lith vast, dat even niet te bereiken is.

09:30 uur

Hoogwater ook merkbaar in centrum Den Bosch

Dat het water in de Maas zo ongeveer de hoogste piek heeft bereikt, is ook merkbaar in het centrum van Den Bosch. De voetpaden onder aan de taluds van de Zuid-Willemsvaart zijn tijdelijk onder water verdwenen.

18:45 uur

Schilderachtige zonsondergang bij pont in Maren-Kessel

Dat het hoogwater prachtige plaatjes kan opleveren bewijst Jennifer Voets. Zij maakte zaterdagavond bij zonsondergang onderstaande foto's nabij de pont in Maren-Kessel.