advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP
liveblog

LIVEBLOG: Vooralsnog rustig tijdens vierde avondklok

In de gemeenten in onze regio zit de angst voor ongeregeldheden er goed in. Winkeliers nemen voorzorgsmaatregelen. Volg hier de laatste ontwikkelingen.


21:54 uur

Al 70.000 euro opgehaald voor Primera-winkel Den Bosch

Toch nog een verjaardagscadeautje voor eigenares Maaike van de Primera-winkel in de Visstraat in Den Bosch. Er is inmiddels meer dan 70.000 euro opgehaald voor haar winkel die maandagavond zwaar getroffen werd tijdens de rellen in het centrum.

De eigenares viert vandaag haar 50e verjaardag, maar die werd compleet overschaduwd door de gebeurtenissen van gisteravond. GeenStijl startte daarom een crowdfundactie.

20:35 uur

Supporters FC Bosch keren terug naar huis

Supporters van FC Bosch zijn weer onderweg naar huis vanwege de avondklok. “We zijn vriendelijk bedankt door de politie vanwege onze inzet, maar zijn ook verzocht nu naar huis te gaan.”

20:19 uur

Noordkade in Veghel uit voorzorg afgesloten

De Noordkade in Veghel is uit voorzorg afgesloten. Dat laat Jack Monde, voorzitter van de Noordkade, aan Dtv weten. “Op dit moment is het er gelukkig rustig.”  

19:59 uur

Supportersvereniging FC Den Bosch probeert rellen te voorkomen

Zo’n 250 leden van supportersvereniging FC Den Bosch lopen momenteel door de gemeente Den Bosch om de politie te helpen tijdens mogelijk nieuwe rellen. De supportvereniging wil dat er een eind komt aan de ongeregeldheden.

19:06 uur

MHC Oss zegt trainingen af

Het bestuur van MHC Oss heeft besloten om alle trainingen voor deze week vanaf 17.00 uur af te gelasten. “De kans op ongeregeldheden in en nabij het centrum, welke veelal ook een toegangsroute naar ons sportpark is, achten wij te groot. Hierdoor kan de veiligheid van onze trainers en leden in het gedrang komen. Dit willen we voorkomen.”

18:37 uur

Dreiging voor demonstratie in Uden

De politie doet momenteel onderzoek naar een oproep op social media waarin een demonstratie wordt aangekondigd in Uden. Dat laat de gemeente weten in een statement aan de ondernemers.

17:56 uur

Camera's in centrum Oss voor extra toezicht

In het centrum van Oss zijn 3 camera's geplaatst om de boel in de gaten te houden. Het centrummanagement laat weten dat ze daar ook nog een tijd blijven staan. "Helpen jullie mee om ons Osse centrum zo veilig mogelijk te houden? Onze ondernemers zijn jullie erg dankbaar", aldus het centrummanagement 

17:18 uur

Winkeliers in Heesch timmeren etalages dicht

Ook in Heesch houden winkeliers rekening met ongeregeldheden en zijn her en der uit voorzorg etalages dichtgetimmerd. De politie is wat meer zichtbaar in het dorp dan normaal.

16:38 uur

Rechtbank: zittingen gaan gewoon door

De rechtbank in Den Bosch wil aan mogelijke onduidelijkheid over de zittingen een einde maken.

15:57 uur

'Ik heb het waterkanon van de ME niet gezien'

Bij ondernemersvereniging Hartje Den Bosch snappen ze er niets van dat het gisteravond zo uit de hand kan lopen met de rellen in de stad. "Ik heb het waterkanon van de ME niet gezien", zegt Monique de Kleijn van Hartje, die vindt dat burgemeester Mikkers de ondernemers nog heel wat uit te leggen heeft.

15:24 uur

Burgemeester Mikkers spreekt burgers toe in een videoboodschap

15:13 uur

Winkelcentrum De Rompert blij met steun M-Side

Supporters van de M-Side van FC Den Bosch staan bij de ingang van winkelcentrum De Rompert om eventuele relschoppers af te schrikken. Tot tevredenheid van de winkeliers.

14:51 uur

Ook onrust rond rechtbank in Den Bosch

In de buurt van de rechtbank in Den Bosch zou ook sprake zijn van onrust. Telegraaf-verslaggever Saskia Belleman, aanwezig bij een rechtszaak, twittert daarover.

14:47 uur

Open brief burgemeester Mikkers

Burgemeester Jack Mikkers heeft een open brief geschreven waarin hij vraagt om steun voor alle inwoners.

Gisteravond heeft ’s-Hertogenbosch een avond beleefd die onze stad onwaardig is. Van gastvrijheid en gemoedelijkheid, waar wij zo bekend om staan, was geen sprake

• Jack Mikkers, burgemeester 's-Hertogenbosch

Samen moeten we de brokstukken oprapen. We staan allemaal voor de opdracht om van die brokstukken weer één geheel te maken. Dat we dat kunnen in ’s-Hertogenbosch, daar ben ik van overtuigd

• Jack Mikkers, burgemeester 's-Hertogenbosch

Ik vraag om de steun van alle inwoners. In het bijzonder van die van alle ouders van ’s-Hertogenbosch. Ik vraag hen om hun kinderen binnen te houden. Samen kunnen we zorgen voor een veilig ‘s-Hertogenbosch. Samen kunnen we onze jongeren een mooie toekomst gunnen

• Jack Mikkers, burgemeester 's-Hertogenbosch

De volledige open brief is hier te lezen:

14:34 uur

Helftheuvelpassage afgesloten

14:29 uur

Aanwezige klassen Koning Willem I College naar huis gestuurd

Het terrein van het Koning Willem I College in Den Bosch is uit voorzorg ontruimd. Er was verschillende leerlingen aanwezig die extra begeleiding nodig hadden. 

13:55 uur

Geen reisbeperkingen

In tegenstelling tot diverse berichten die circuleren op social media rijden de bussen gewoon volgens de dienstregeling, zo laat Arriva weten. Ook bij de NS zijn er geen reisbeperkingen.

13:53 uur

Kinderopvangcentra eerder gesloten

Op de redactie van Dtv Nieuws komen diverse meldingen binnen van scholen en kinderopvangcentra die eerder sluiten. Dat geldt ook voor kinderen in de noodopvang. Zo riep de directeur van Het Palet aan de Eekbrouwersweg ouders op om de kinderen eerder van school te halen.

13:52 uur

Onrust bij Helftheuvelpassage

Ondanks de maatregelen vanuit de gemeente Den Bosch komen er van diverse kanten meldingen van onrust. Zo zijn alle winkels in de Helftheuvelpassage dicht en staan er ongeveer 30 mensen bij het winkelcentrum, vooral jongeren. Ook bij de Rompertpassage zou het onrustig zijn.

13:19 uur

Ongerustheid in de wijk Kruiskamp

Ook in de wijk Kruiskamp is er ongerustheid over mogelijke ongeregeldheden. Winkelcentrum De Helftheuvel is uit voorzorg ontruimd.

13:16 uur

Ook onrust bij winkeliers in Rosmalen

Ook in Rosmalen wordt rekening gehouden met nieuwe acties van relschoppers. Verschillende winkeliers hebben hun etalages afgeschermd.

13:11 uur

UPDATE: noodverordening nu voor hele gemeente 's-Hertogenbosch

De noodverordening die dinsdag is ingesteld, geldt nu voor de gehele gemeente 's-Hertogenbosch.

12:43 uur

Opnieuw noodverordening in Den Bosch wegens dreiging van rellen

Burgemeester Mikkers heeft dinsdag opnieuw een noodverordening ingesteld in grote delen van de gemeente. Dit vanwege nieuwe signalen op social media dat relschoppers zich willen keren tegen politie, handhavers en hulpverleners.