liveblog

Extreem winterweer in de regio

In dit liveblog houden we u op de hoogte van de winterse taferelen in Oss, Bernheze, Den Bosch en Uden.


live
20:03 uur

Bosschenaren genieten van ijskoude biertjes van 'sneeuwbar' in binnenstad

19:39 uur

GGD-test- en vaccinatielocaties openen maandag weer bij code oranje of geel

Bij code oranje en geel zijn maandag de vaccinatie- en testlocaties van GGD Hart voor Brabant weer open. Als het code rood blijft, dan blijven de vaccinatie- en testlocaties ook dicht. Intussen is alles naar eigen zeggen wel voorbereid om morgen open te kunnen.

"We vragen iedereen om alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan en de afspraak wil verzetten, kan contact opnemen met het GGD callcenter waar eerder de afspraak mee is gemaakt. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet lukken het callcenter te bereiken, probeer het dan later of morgen nog eens. Niemand moet zich verplicht voelen de straat op te gaan", aldus GGD Hart voor Brabant.

Zondag bleven alle testlocaties van GGD Hart voor Brabant en de vaccinatielocatie in Veghel en 's-Hertogenbosch gesloten. Ook alle thuisbemonsteringafspraken zijn geannuleerd.

19:21 uur

Bossche binnenstad omgetoverd tot sprookjesdecor

De binnenstad van Den Bosch is zondag veranderd in een fraai sprookjesdecor. Bekijk hieronder een compilatie van sfeerbeelden, gemaakt door Arno Lucas en Frank Spijkers.

18:13 uur

Code rood tot middernacht, daarna code oranje

18:02 uur

Daniëlle van Boxtel maakte twee fraaie plaatjes van het Elzenhoekpark in Oss

17:41 uur

Freek van Genugten (CDA) legt besneeuwde Casinotuin in Den Bosch vast

16:53 uur

Verbod om kunstgrasvelden sv TOP te betreden

De kunstgrasvelden van sv TOP mogen niet worden betreden. Dat meldt de voetbalclub uit Oss zondagmiddag. "Wanneer de velden zijn bevroren, kan het kunstgras afbreken. De politie Oss zal extra surveilleren bij sv TOP. Wees dus verstandig, en kom niet op de velden als deze zijn bevroren."

De Osse club benadrukt dat het verbod niet alleen voor spelers en trainers van sv TOP geldt, maar voor iedereen.

16:32 uur

KNMI: Ook maandag nog weeralarm van kracht

Vanwege sneeuwjacht en grootschalige gladheid is het de verwachting dat ook maandag het weeralarm nog van kracht is, zo meldt het KNMI zondagmiddag.

16:13 uur

Sneeuwpret: twaalf sleetjes achter een busje in Odiliapeel

15:54 uur

Osse beroepschauffeur komt tien centimeter voor sloot tot stilstand

Beroepschauffeur Arno Dupont uit Oss is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt op de A326, nabij de afrit Bergharen/Niftrik. Het liep goed af, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Ook al is er ‘niks beschadigd, alleen het ego’, toch wil hij zijn medeweggebruikers graag waarschuwen. “Code rood is echt terecht."