liveblog

LIVEBLOG: Onrust, vernieling en rellen in Den Bosch

Volg hier de laatste ontwikkelingen in het centrum van Den Bosch


live
00:31 uur

Liveblog gesloten

Tot zover onze berichtgeving over de onrust en rellen in het centrum van Den Bosch. In het Dtv Nieuws van dinsdag vanaf 19.00 uur uitgebreid aandacht voor de gebeurtenissen van de afgelopen dag. En eerder al houden we u via deze website op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

00:28 uur

Tientallen aanhoudingen en de rust lijkt teruggekeerd volgens de politie

23:58 uur

JBZ weer bereikbaar

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is maar korte tijd afgesloten geweest in verband met een dreiging van relschoppers. Inmiddels is het weer bereikbaar en kunnen ambulances er ook weer terecht zo meldt het ziekenhuis. 

23:54 uur

Ziekenhuis hermetisch afgesloten, onduidelijk wat er precies aan de hand is

23:29 uur

Politie bevestigt: "Situatie nu een stuk overzichtelijker dan een uur geleden"

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie tegenover Dtv Nieuws. "Het is altijd heel gevaarlijk om te zeggen, maar het lijkt inderdaad langzaamaan rustiger te worden." Veel meer dan dit kon de politie maandagavond nog niet zeggen. "We zijn op dit moment zelf ook nog druk bezig met informatie verzamelen."

23:15 uur

Schoonmaakacties aangekondigd voor dinsdagochtend

23:12 uur

Mikkers over rellen in Den Bosch: ‘Het hart van iedere Bosschenaar bloedt vanavond’

“De situatie in Den Bosch vanavond heeft zich op een verschrikkelijke manier ontwikkeld. Deze situatie laat ieder Bosch’ hart bloeden", reageert burgemeester Jack Mikkers op de onrust in Den Bosch.

De Bossche burgervader Jack Mikkers sprak zich maandagavond uit over de rellen in een speciaal ingelaste persconferentie. “De snelheid waarmee de situatie zich vanavond heeft ontwikkeld was ongekend. We wisten vroeg op de avond van één locatie, waar mensen gingen samenkomen. Dus namen we maatregelen op die locatie zelf.”

ME liet lang op zich wachten

Nog voordat de ME ingeschakeld kon worden, toen duidelijk werd dat het een ondoenlijke situatie was, bewogen de groepen zich in rap tempo naar de binnenstad. “Dat ging in een razend tempo, met een snelheid van nul tot honderd in een paar minuten”, aldus Mikkers. Bovendien, zo legde Mikkers uit, duurde het lang voordat de ME operationeel was. Dat had er mee te maken dat de situatie in omliggende steden als Oss, Eindhoven en Helmond ook om aandacht vroeg. “Toen de ME er eenmaal was, leidde dat binnen een kwartier al tot tientallen aanhoudingen.”

In de persconferentie kondigde de burgemeester verder een onafhankelijk onderzoek aan naar de gebeurtenissen van maandagavond. “Alle burgers verdienen het om de onderste steen boven te halen van wat hier vanavond is gebeurd”.

23:10 uur

Rust lijkt teruggekeerd in Den Bosch

Rond de klok van elf lijkt de rust wedergekeerd in het centrum van Den Bosch. De politie cirkelt nog wel met een helikopter boven de stad. 

22:56 uur

Burgemeester Jack Mikkers reageert: Het duurde lang voor de ME ter plekke was

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch reageert in een ingelast persgesprek op de chaos in zijn stad. "De situatie heeft zich op een verschrikkelijke manier ontwikkeld. Bijzonder was ook de snelheid waarmee dat ging."

Mikkers betreurt dat daardoor niet direct de nodige hulpdiensten ter plaatse waren. "Het heeft lang geduurd voor de ME ter plekke was. Dat heeft ermee te maken dat er ook in Eindhoven, Helmond en Oss een hoge druk op de politie was."

22:50 uur

Medewerkers Jumbo net op tijd weg

Bij de Jumbo die maandagavond geplunderd werd waren de medewerkers volgens de laatste berichten net op tijd weg na het sluiten van de winkel. Normaal werken er op een doordeweekse avond zo’n 15 tot 20 mensen. op diverse foto’s is te zien dat de winkel compleet overhoop ligt.